Hoe Saturnus kun je zijn? - Peter Evers (PO/VO)

Wat een Venusschrift! Hoe krijg ik meer Mars in die klas? Ik wil een Jupiter periode geven. Vandaag moet er een beetje meer Mercurius in. Maan kwaliteit heeft ze genoeg!

Hoe ga je om met de astrale kwaliteiten in de bovenbouw? Werkte je bij de temperamenten nog genezend vanuit hetzelfde temperament, bij de planetentypes proberen we alle kwaliteiten te ontwikkelen door jezelf in beweging te brengen. Ook is het van belang om je eigen heersende planetentype te ontdekken zodat je jezelf in bewegig kunt zetten, om zo andere kwaliteiten te ontwikkelen. Een verademing voor onze leerlingen. Hierdoor kom je tot verschillende werkvormen en leerstijlen in de klas. Ook voor onderbouwleerkrachten is het interessant je met dit thema te verbinden. Het verruimt je blik en biedt de kans je eigen zielenkwaliteiten te leren herkennen.

Een werkgroep waarbinnen we de planetentypes gaan verkennen door te bewegen, te tekenen en ons te verdiepen in de theorie. Hoe Mercuriaal wil je worden?

Peter Evers is al meer dan 20 jaar werkzaam als leerkracht in de onderbouw en geeft les op de Academie voor ouders. Hij heeft een eigen manier ontwikkeld om plantentypes aan het werk te gaan.

€95,00 inclusief 21% BTW